0 
انواع کلاس خودرو
انواع کلاس خودرو

انواع کلاس خودرو


شاخصه های فراوانی نظیر حجم موتور، اندازه بدنه، وزن و نوع کاربری، در امر طبقه بندی خودرو ها به کلاس های مختلف تاثیرگذار می باشند. جالب است بدانید که در سراسر دنیا، کلاس خودرو تعیین کننده میزان مالیاتی است که مالک باید برای اتومبیل خود پرداخت کند. مثلا در سال 2010، مالکین اتومبیل های الکتریکی شهری در اروپا از پرداخت مالیات معاف گردیدند چون مقامات بر این عقیده بودند که این کلاس از خودروها هیچ گونه هزینه ای بر دوش شهرداری نمی گذارند. حال به بررسی انواع مختلف این کلاس ها می پردازیم:


میکرو خودرو (Microcar)

انواع کلاس خودرو


در حقیقت این خودروها مابین موتورسیکلت و اتومبیل می باشند که حجم موتورشان کمتر از یک لیتر یا همان 1000 سی سی است و اغلب دارای دو صندلی هستند. ظاهر میکرو خودرو ها معمولاً عجیب و غیر معمول است و برخی از آن ها تنها دارای سه چرخ می باشند! ناگفته نماند که اکثر میکرو خودرو های امروزی الکتریکی هستند. از میان این دسته از اتومبیل ها می توان به Smart Fortwo اشاره کرد.


هاچ بک ( Hatchback )


شاید برای شما جالب باشد که بدانید این گروه از خودروها خود به 5 دسته مختلف تقسیم می شوند:


1. هاچ بک فوق جمع و جور ( Ultracompact car )

انواع کلاس خودرو


در سال 2012 وزیر گردش گری کشور ژاپن دستور داد تا برای مسافت های کوتاه، از اتومبیل های فوق جمع و جور برای جابه جایی مسافران و توریست ها استفاده گردد. این دسته اتومبیل ها، از مینی خودروها کوچک ترهستند و حجم موتورشان نیز بیش تر از 51 سی سی است و توانایی حمل یک یا دو نفر را دارند. البته چون این یک کلاس جدید در میان رده بندی خودروها است، هنوز استاندارد ایمنی برای آن تعریف نشده و قرار است تا پاییز امسال اعلام گردد. نیسان توئیزی نیز یک هاچ بک فوق جمع و جور است.


2. هاچ بک شهری ( City car )

انواع کلاس خودرو

 


این خودرو برای استفاده داخل شهر طراحی شده و برخلاف میکروخودروها قوی تر و دارای ظرفیت حمل مسافر بیشتری است.همچنین از آن ها قابل مطمئن تر و دارای تجهیزات بیشتری هستند. گرچه این کلاس از اتومبیل ها می توانند به سرعت های بالا در بزرگراه ها دست پیدا کنند، ولی بدین منظور طراحی نشده اند. البته در کشور ژاپن قانون حکم می کند که حجم موتور این گروه بیش تر از 660 سی سی نباشد و طول خودرو نیز نباید از 3400 میلی متر تجاوز کند. برای این دسته از اتومبیل ها نیز می توان فیات پاندا را مثال زد.


3. سوپرمینی ( Supermini )

انواع کلاس خودرو


سوپرمینی ها می توانند دارای 3 یا 5 درب باشند. و برای حمل چهار سرنشین، به طوری که راحت باشند، طراحی گردیده اند. طول این دسته از هاچ بک ها در حدود 3900 میلی متر می باشد. در حالی که این رقم در اتومبیل های سدان حدود 4200 میلی متر است. قابل توجه است که اولین سوپرمینی،فیات 500 بود که در سال 1957تولید شد. امروزه این کلاس خودروها، از فروش بالایی در کشورهای اروپایی برخوردارند. فولکس واگن پولو بارزترین نمونه در این گروه است.


4. هاچ بک جمع و جور یا خودرو کوچک خانوادگی ( Compact car or Small family car )

انواع کلاس خودرو


طول اتومبیل های این گروه تقریباً اندازه سدان ها (سالون ها)، یعنی در حدود 4250 میلی متر می باشد. این خودروها فضای کافی برای حمل پنج مسافر بزرگسال را دارد و اغلب مجهز به موتورهای 1.4 لیتری الی 2.2 لیتری هستند. این کلاس در کشورهای توسعه یافته بیشترین محبوبیت را دارند. مثال مناسب برای این دسته نیز فورد فوکوس است.


5. سوپرهاچ بک ( Hot hatch )

انواع کلاس خودرو


به هاچ بک هایی که قابلیت بالا و موتور نیرومند دارند، Hot hatch گفته می شود. این خودروها بر اساس همان هاچ بک جمع و جور خانوادگی ساخته شده اند ولی از کارایی بالاتر و هندلینگ بهتر برخوردارند. این گروه نیز در اروپا از محبوبیت بالایی برخوردارند .گل سرسبد این گروه نیز فولکس واگن گلف GTI است.


سدان ( Sedan )


به این دسته از خودروها سالن ( Saloon ) نیز گفته می شود وخود به 6 دسته تقسیم می شوند.


1. سدان متوسط (mid-size )

انواع کلاس خودرو


به این گروه در اروپا Large Family و در آمریکا mid-size گفته می شود. این خودروها دارای صندوق عقب بزرگ و جادار بوده و توانایی حمل پنج سرنشین بزرگسال را دارند. اکثراً دارای موتورهای شش سیلندر و قوی هستند. ابعاد این گروه از خودروها در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. در اروپا طول سدان های متوسط در حدود 4700 میلی متر ولی در استرالیا و آمریکای شمالی بیش تر از 4800 میلی متر است. شورولت مالیبو در این گروه جای می گیرد.


2. سدان جمع و جور ( Compact executive )

انواع کلاس خودرو


سدان های جمع و جور از نظر تجهیزات در سطح سدان های متوسط هستند ولی از نظر فضای سرنشینان عقب و صندوق عقب از آن ها. کوچک تر می باشند. مثل بی ام و سری3

3. سدان بزرگ ( full-size )انواع کلاس خودرو


بیش ترین آمار فروش این گروه مربوط به آمریکای شمالی و استرالیا می باشد. طول بدنه این خودروها بالای 4900میلی متر است. شورولت ایمپالا نیز در این گروه جای می گیرد.


4. نیمه لوکس ( mid-luxury )

انواع کلاس خودرو


این دسته نیز از نظر ابعاد با سدان های بزرگ یکسان بوده و از تجهیزات کامل تر و کیفیت بالاتری سود می برند. مرسدس بنز کلاس E نیز از اعضای این گروه است.


5. تمام لوکس یا گرند سالن ( Full-size luxury or Grand saloon )

انواع کلاس خودرو


گرند سالن ها که در آلمان به آن ها Oberklasse گفته می شود، به طور معمول دارای 4 درب بوده و از نظر تجهیزات در بالاترین سطح قرار دارند و مجهز به موتور های شش، هشت و حتی دوازده سیلندر هستند. نمونه قابل ذکر برای این گروه مرسدس بنز کلاس S است.


6. سدان اسپرت ( Sports sedan )

انواع کلاس خودرو


به سدان هایی که قابلیت های بالا و موتور نیرومند دارند سدان اسپرت می گویند که می توانند 4 یا پنج نفر را حمل کنند. برای مثال می توان از بی ام و M5 نام برد.


استیشن ( Station wagon )

انواع کلاس خودرو


به خودروهایی استیشن می گویند که سقف آنها تا انتهای قسمت بار ادامه پیدا می کند و می تواند سه یا پنج درب باشد. در حقیقت این خودروها به جای 3 ستون در هر سمت، 4 ستون دارند. تقریباً در تمام اتومبیل هایی که در این گروه قرار می گیرند، می توان با خواباندن صندلی سرنشینان، فضای حمل بار را افزایش داد. برای مثال می توان از مرسدس بنز CLS Shooting Brake نام برد.


خودرو اسپرت (Sport car)

انواع کلاس خودرو


برای اتومبیل اسپرت تعریف خاصی وجود ندارد . ولی اغلب به خودروهایی اطلاق می شود که دارای شتاب و هندلینگ بالا هستند و البته برخی برای انواع دو نفره این لقب را به کار می برند. درکل به خودروهایی که دارای دو صندلی و دو درب بوده و دارای قدرت مانور بالا و وزن پایین می باشند، اسپرت می گویند. برای این کلاس نیز می شود از پورشه 911 نام برد .


جی تی (Grand tourer) 

انواع کلاس خودرو


جی تی ها بزرگ تر، قدرت مند تر و سنگین وزن تر از اتومبیل های اسپرت هستند واغلب دیفرانسیل عقب می باشند. شاخصه دیگرشان این است که در بحث سرنشینان2+2  هستند. یعنی صندلی با ابعاد و فضای کافی در جلو دارند ولی در عقب فضا بسیار ، 2کم است و فقط دو نفر به سختی و فقط در مسافت های کوتاه می توانند از آن بهره گیرند. جی تی ها از اسپرت ها گران قیمت تر هستند ولی نه به اندازه سوپرخودروها . آستون مارتین DB9 نمونه بارز یک GT است .


سوپرخودرو (Supercar)

انواع کلاس خودرو


اصطلاح سوپرخودرو به اتومبیل هایی اطلاق می شود که دارای قابلیت های فوق العاده و کارایی بسیار بالا می باشند. اسطوره این گروه بوگاتی ویرون است .


ماسل کار (Muscle car)

انواع کلاس خودرو


به دسته ای از اتومبیل های دیفرانسیل عقب با موتور هشت سیلندر خورجینی که در آمریکا تولید می شود ماسل کار می گویند که اغلب دو درب نیز هستند. ماسل کارها همچنان در استرالیا تولید می شوند که از میان آن ها می توان به فورد فالکون اشاره کرد. برای نمونه کلاسیک این گروه نیز می شود از پونتیاک GTO نام برد .


پونی کار (Pony car)

انواع کلاس خودرو


این اصطلاح نیز به گروهی از خودروهای آمریکایی اطلاق می شود که جمع و جور و مقرون به صرفه است و الهام گرفته از طراحی فورد موستانگ 1964 می باشد . شورولت کامارو نیز در این گروه جای می گیرد .


کروک (Convertible)

انواع کلاس خودرو


به اتومبیلی که دارای سقف قابل جمع شدن باشد کانورتیبیل یا همان کروک می گویند. البته Cabriolet یا Roadster نیز از نام های دیگر این کلاس از خودرو می باشند. برای مثال هوندا S2000 یک کروک است .


آف رود (Off-Road)


به اتومبیل های دودیفرانسیل شاسی بلند، آف رود می گویند. این کلاس نیز متشکل از چند عضو می باشد .


1. اس یو وی (SUV)

انواع کلاس خودرو


اس یو وی (Sport Utility Vehicle) به خودروهای دودیفرانسیلی می گویند که نسبت به اتومبیل های دیگر، ارتفاع زیادی از سطح زمین داشته و توانایی عبور از جاده های ناهموار را دارند . لندروور دیسکاوری را می توان برای نمونه مثال زد .


2. کراساور (Crossover)

انواع کلاس خودرو


کراس اور ها در حقیقت مابین استیشن و اس یو وی هستند و تمام توانایی های یک SUV را ندارند و ارتفاع شان از سطح زمین نیز کم تر است . بی ام و X6 نمونه شاخص در میان این گروه است .


3. چند منظوره (MPV)

انواع کلاس خودرو


خودروهای چند منظوره (Multi-purpose vehicles) که به آن ها مینی ون نیز می گویند، از ون کوچک تر بوده و برای جا به جایی مسافر و یا بار طراحی گردیده اند. مثلاً فورد C-Max یک مینی ون است .


4. ون یا کمپر (Van or Camper)

 

انواع کلاس خودرو


یک ون از نظر ابعاد از یک MPV بزرگ تر بوده و گنجایش حمل بار یا مسافر بیش تری دارد. در بعضی موارد به آن ها مینی بوس هم گفته می شود. به این کلاس در آمریکا کمپر نیز اطلاق می شود. البته کمپر ها در اصل مجهزتر و دارای امکانات رفاهی بیشتری هستند و بیش تر مناسب سفرهای طولانی می باشند. از پیشکسوتان این کلاس می توان از فولکس واگن ترانسپورتر نام برد که جزء برترین ها و پرفروش ترین های این گروه در سراسر دنیا می باشد .

 

 

 

نوشتن دیدگاه